Laddar

Arbeta som stylist – välja outfit åt personer

En stylist är en konsult som väljer kläder för pressmeddelanden, r modevisningar, livekonserter och andra offentliga evenemang som gjorts av kändisar, stjärnor eller andra offentliga personligheter. I detta fält termen ”stylist” hänvisar till den person som ansvarar för styling de kläder som bärs av stjärnor eller kändisar som håller på att visas upp.

Modebranschen sysselsätter ett stort antal stylister. Dessa inkluderar frisörer, makeup artister, och även vissa mode återförsäljare, såsom försäljningsassistenter och modeskapare. Dessa yrkesverksamma är ansvariga för att ge kändis kläder en sista handen och tillbehör som kan göra eller bryta ett outfiten. Stylistens jobb försvåras ännu mer av att kändisar oftast bara bär sina valda kläder när de syns på TV eller i tidningar. Detta gör det omöjligt för stylist att välja kläder som stjärnan kommer att vilja bära för nästa scenshow, film eller speciell händelse. Varje kändis har olika saker som de gillar att bära regelbundet. Om en stylist kan komma med något som de kommer att gilla och bära regelbundet, de är mycket mer benägna att ge stylist bra affärer än om de tvingas välja något som stjärnan inte är bekant med. Det finns många olika typer av stylister, såsom frisörer och manikyrister, som handlar specifikt med kändisar och deras favorit utseende.

Kunskap mode och trender

Stylisterna arbetar under noggrann uppsikt av formgivarna och ansvarar för att ta reda på vad stjärnan vill och sedan komma med förslag om de nya kläderna och accessoarerna. Stylisterna måste arbeta nära designern för att ta reda på vilka typer av tillbehör som kommer att fungera bra med de kläder som utformas. En bra stylist bör kunna välja de bästa kombinationerna av färger och material från ett brett spektrum av stilar och material. De bör också kunna välja färger som kommer att passa personlighet kändis, eftersom alla har en annan uppfattning om vilka färger kommer att förbättra deras utseende. En bra stylist bör också ha en god förståelse för de typer av kläder som en kändis gillar att bära. De bör förstå att kändisen inte vill bära något alltför extravagant eller för bekvämt. De vill se bra ut, men vill inte vara obekväma. Det är viktigt att en stylist förstår hur en kändis mår vid varje givet tillfälle, så att de kan hitta sätt att hålla dem bekväma samtidigt som de skapar vackra kläder.

En stylist måste ha lite grundläggande utbildning för att få det perfekta jobbet med en kändis. Om en stylist inte är försiktig, kan de hamna pinsamt stjärnan framför media eller offentligt, vilket inte kommer att göra stjärnan lycklig. En bra stylist bör veta att deras jobb är att skapa en look som stjärnan är bekväm i och inte något som har skapats eftersom stylisten tvingas följa stjärnans varje infall. En bra stylist vet att en stylist kan göra en stjärna ser mycket professionell med mycket lite arbete.